Mis de beste festivals van 2018 niet! Top 8 beste festivals

Eindelijk, het festival seizoen is weer begonnen! Met zoveel mogelijk vrienden, in je mooiste outfit en hipste zonnebril de gaafste festivals af gaan is waar de meeste heel het jaar naar uitkijken. Van het relaxte Day-at-the-park tot het uitbundige Wish Outdoor, in ons kleine kikkerlandje heb je genoeg keuze uit de meest uiteenlopende festivals. Maar wat denk je van het buitenland? De internationale festival scene heeft onvergetelijke ervaringen te bieden. Met mensen vanuit heel de wereld op de meeste unieke locaties, helemaal uit je dak gaan, tilt de festival-spirit naar een nog hoger niveau. Waar moet je zijn? Wij vertellen het je!

Burning man, USA

Burning man, niet zomaar een festival. Een 6-daags festival dat eigenlijk meer een levensstijl te noemen is. Het festival vindt plaats in Nevada, wat voor het grootste gedeelte bestaat uit bergen en woestijn. Een enorm stuk woestijn dat omgetoverd wordt tot een festival terrein met de mooiste kunst objecten, de meest unieke en bizarre mensen, evenementen en workshops, maakt dit een absoluut onvergetelijke ervaring. Het festival is erg populair onder een groot aantal creatieve mensen die in staat zijn maanden van werk te stoppen in tijdelijk kunst creaties. Sommige zijn adembenemend mooi, van piratenschepen tot enorme mechanische wolven of gigantische theepotten. Je weet niet wat je ziet!

Een bijzonder fenomeen is dat er op dit festival geen gebruik wordt gemaakt van geld. Er is namelijk op heel het festival geen reclame, sponsoring of verkoop te vinden. Het is gebaseerd op een ‘gifting economy’ waar iedereen onvoorwaardelijk alles aan elkaar geeft, ruilt of deelt. Ook eten en drinken is iets waar iedereen zelf voor moet zorgen. Kortom; Burning Man is niet te vergelijken met welk ander festival ter wereld dan ook. Zin in een uitdaging en de ervaring van je leven? Laat dit festival dan zeker niet aan je voorbij gaan!

Coachella, USA

Coachella, het beroemde Amerikaanse festival wat vooral ook erg populair is onder de celebreties. Duizenden muziekliefhebbers weten hun weg te vinden diep de woestijn van Californië in. De officiële naam van het festival is ‘The Coachella Valley Music and Arts Festival’, wat precies weergeeft wat je er kunt vinden; de beroemdste artiesten en bands en bijzonder inspirerende kunst objecten. Het vind twee weekenden plaats in april en heeft maar liefst vijf main stages; The Coachelle Stage, Outdoor Theatre, Gobi Tent, Mojave Tent en de Sahara tent. Je vindt er de meest uiteenlopende muziekstijlen van Rock, Indie tot Electronica en Hip Hop. De temperatuur kan er aardig oplopen tot een graad of 38°c dus genoeg verkoeling is een must!

Wil je dit geweldige festival ervaren? Zorg dan dat je op tijd een ticket weet te bemachtigen. Het festival wordt tegenwoordig door maar liefst een half miljoen mensen bezocht en het is vaak binnen een uur al uitverkocht!

Onze Blog

Vakantiehuis Spanje huren

Vakantiehuis Spanje huren

Huur jouw droomhuis voor vakantie in Spanje Spanje is een land vol met zon, cultuur en prachtige landschappen. Voor een onvergetelijke vakantie is...

Phantasialand tickets

Phantasialand tickets

Koop hier jouw Phantasialand tickets voor het leukste avontuur  Een bezoek aan Phantasialand staat garant voor een dag vol plezier en avontuur. Voor...